5 hurtige tips til at øge boligs salgsværdi

Hvad gør min bolig mere værd? Hvilke forbedringer kan betale sig at lave? Hvordan gør jeg bedst boligen salgsklar?
Hvis du nogensinde har prøvet at sælge en bolig, så har du med garanti tænkt disse tanker. Min Bolighandel giver dig her 5 gode råd til, hvordan du kan gøre din bolig mere værd – og uden at det behøver koste en formue.

1. Skab lys og luft i boligen

En grundig oprydning og rengøring af boligen er altid en god start – og så kan man komme langt med en gang
hvid maling. Mørke og stærke farver kan virke forstyrrende for helhedsindtrykket og få rummet til at virke mindre end det i virkeligheden er. Så giv alle vægge (og måske også lofter og døre) en omgang hvid maling, så boligen fremstår så lys, åben og indbydende som muligt.

2. Få styr på skønhedsfejl

Det kan godt betale sig at få lavet små forbedringer og udbedre skønhedsfejl i boligen. Det er nemlig oftest
ting, som er meget synlige. Så hvis din bolig har et løst dørtrin, et håndtag, der ikke er skruet ordentligt fast, huller i væggene og så videre, så få fejlene udbedret. Så er du af med de værste hængepartier, og boligen fremstår allerede mere salgsklar.

3. Renovering af køkken og bad?

Større forbedringer - som nyt køkken og badeværelse - er normalt ikke rentable forbedringer, og du risikerer at bruge både tid og penge på løsninger, som køber alligevel laver om. Er køkkenet imidlertid ved at falde fra hinanden og håndvasken revnet, så går det jo heller ikke. Et lille trick kan være at investere i nogle nye bordplader og få malet eller industrilakeret skabslågerne. Voilà!- Dit køkken har fået en ansigtsløftning, som gør det markant yngre at se på.

4. Facader og førstehåndsindtryk

At det er det indre, der tæller, siger man ofte, men facaden er det første indtryk, en potentiel køber får af ejendommen. Gør derfor boligen så indbydende som muligt. Puds vinduerne og opfrisk malingen på vindueskarme og -rammer. Hvis der er skader på sålbænke, mursten eller puds kan det være en god idé at kontakte en murer for at høre muligheder og priser på udbedring af skaderne.

5. De kritiske K’ere

I forbindelse med en hushandel skal der udarbejdes en tilstandsrapport, som vil beskrive fejl og mangler ved ejendommen. En køber kan blive alvorligt skræmt, hvis der er mange anmærkninger (K´ere). For at øge boligens værdi og salgbarhed er det derfor vigtigt at få udbedret fejl og mangler. De fleste K3-skader kan fikses, uden at det koster en formue. Skulle der være fejl eller mangler, som ikke umiddelbart kan repareres, kan man i stedet indhente et tilbud på forhånd, så køber ved, hvad det vil koste at få skaden udbedret.

Lad os mødes og tale om et godt boligsalg

Find din lokal Min Bolighandel afdeling lige her: Vores forretninger

Med os som ejendomsmægler er du i trygge hænder, og vi er i tæt dialog under hele forløbet med løbende feedback på fremvisninger og med ærlighed og troværdighed i højsædet. Vi sætter en ære i at præsentere din ejendom på den bedst tænkelige måde.

Hos os er der altid god tid - både til dig som sælger, men i allerhøjeste grad også til køber. Vi lægger vægt på at møde køberne i øjenhøjde og sætte os grundigt ind i deres situation – det er nøglen til at få købere til at se mulighederne i den bolig, de er ude for at se. Vi er ansat og arbejder 100% for dine interesser som sælger, men det handler i høj grad om at stå til rådighed for køber.

Boligsalg en tillidssag, men det er boligkøb bestemt også - og købers tillid er den bedste vej til et godt salg.

Vores faste salær understøtter vores tro på, at vi sagtens kan blive enige om en god aftale. Ønsker du at sælge eller købe bolig - eller gør du dig overvejelser i den retning - så lad os mødes og tage en snak herom.

Med venlig hilsen

Alle ejendomsmæglerne hos Min Bolighandel